FRUKOST OCH BLODGIVNING.

Godmorgon. ♥
 
Tänkte bara kika in här snabbt innan jag skall åka.  Sitter  just nu och laddar upp kroppen med frukost, har kokat  banangröt och dricker massor av vatten. Idag är det nämligen dags att lämna blod på blodcentralen!  Jag tycker att alla som är friska skall lämna blod, det är det minsta vi kan göra för varandra. 
 
Lämnar ni blod? 
 
Skriver sen!
 
 
 

Kommentarer:

1 Ejie:

skriven

Jag funderar på om jag får lämna blod eller inte, får man testa sina värden innan? Om man t.ex. har järnbrist eller så tänker jag. Annars håller jag med!

Svar: När man anmäler sig som givare blir man kallad på en "intervju" där man sitter tillsammans med en sköterska och fyller i papper ang. Sin hälsa. Sedan tar dem ett blodprov på en för att se att man uppfyller kraven, att man har tillräckligt med blod osv. Jag sa aldrig att jag åt veg för att jag ville inte höra några fördomar, och det visade sig att mina värden var jättebra. Som kvinna skall man ligga på minst 125hb och mina värden låg på 134, så att veganer/vegetarianer inte kan bli blodgivare är fel. Du blir senare kallad till en blodtappning ett par veckor efter första proverna. Jag tycker du ska anmäla dig som blodgivare och se vad proverna visar, jag var jätte nojjig innan och trodde att mina värden var skit, ack så fel jag hade! :-)
Fanny Karlsson

2 Livet som Emma':

skriven

Fin blogg! Hoppas du får en bra dag :)

Svar: Tack detsamma! :-)
Fanny Karlsson

Kommentera här: